Privacyverklaring

Deze privacyverklaring geldt voor iedere bezoeker van RomyVeul.nl.

Net als op iedere andere website, worden ook op de website RomyVeul.nl persoonsgegevens verwerkt. Geen zorgen! Dat doe ik uiteraard heel zorgvuldig. Jouw privacy vind ik daarbij heel belangrijk. In deze privacyverklaring leg ik uit welke gegevens ik verwerk en hoe ik met jouw gegevens omga.

Goed om te weten: ik zal je gegevens nooit zonder jouw toestemming verstrekken aan derden, behalve als ik daar wettelijk toe verplicht ben.

Contactgegevens

Heb je vragen over mijn privacyverklaring? Of wil je een verzoek indienen met betrekking tot jouw gegevens? Neem dan contact met mij op via contact@romyveul.nl.

Verwerking van persoonsgegevens

Ik kan niet zomaar gegevens (behalve je IP-adres) van je verzamelen wanneer je mijn website bezoekt. Dit kan pas wanneer je mij je gegevens zelf verstrekt. Bijvoorbeeld als je mijn contactformulier invult of een reactie achterlaat onder een blogartikel op deze site.

Gegevens die ik kan verzamelen als je deze aan mij verstrekt, zijn:

  • je naam of pseudoniem
  • je e-mailadres
  • je IP-adres
  • informatie over de pagina’s die je bezoekt op deze site
  • je internetbrowser en het apparaat dat je gebruikt om mijn site te bekijken
  • eventuele inhoudelijke informatie die je via het contactformulier aan mij verstrekt

Bij het verzamelen van gegevens, is het niet mijn intentie om gegevens te verzamelen van bezoekers jonger dan 16 jaar, tenzij hun ouders/verzorgers daarvoor toestemming hebben gegeven. Alleen kan ik helaas niet controleren of iedere bezoeker daadwerkelijk ouder dan 16 jaar is. Daarom raad ik ouders aan om het surfgedrag van hun kinderen te bekijken. Dit om de verwerking van gegevens van minderjarigen zonder ouderlijke toestemming te voorkomen. 

Doel van de verwerking van persoonsgegevens

Je kunt hieronder lezen met welke doelen ik jouw persoonsgegevens verwerk. Daarbij geef ik ook aan hoe lang ik je gegevens voor ieder doel bewaar. Uitgangspunt is dat ik je gegevens nooit langer bewaar dan strikt nodig is.

Contact met jou opnemen

Als je het contactformulier op mijn site invult, dan verstrek je via die weg gegevens aan mij. Het doel? Dat ik contact met jou kan opnemen om op je bericht te reageren. Ik gebruik je gegevens enkel voor dit doel en zal je gegevens uiterlijk 6 maanden bewaren, tenzij ons contact rondom jouw vraag of opdracht langer duurt dan 6 maanden.


Als je je gegevens al eerder verwijderd wilt hebben, kun je hiervoor een verzoek sturen naar contact@romyveul.nl. Dan zal ik je contactgegevens direct verwijderen.

Reacties op blogartikelen

Op RomyVeul.nl plaats ik regelmatig blogartikelen. Als je een reactie op een artikel achterlaat, word je gevraagd om je naam en e-mailadres in te vullen. Die gegevens zijn nodig om je reactie te plaatsen en worden bewaard zolang het artikel online staat. Natuurlijk kun je altijd mailen naar contact@romyveul.nl als je een reactie verwijderd wilt hebben of iets in je reactie wilt wijzigen. Dan zal ik je gegevens (of reactie) aanpassen of verwijderen.

Persoonsgegevens delen met derden

Natuurlijk doe ik geen enge dingen met jouw gegevens. Ik verkoop of verstrek je gegevens uiteraard niet zomaar aan derden. Ik zal je gegevens alleen verstrekken als dit nodig is om aan onze gezamenlijke afspraken te kunnen voldoen en als jij daar toestemming voor hebt gegeven. Bijvoorbeeld als je mij vraagt om je met een andere professional in contact te brengen. Ook zal ik je gegevens verstrekken aan derden als ik daar volgens de wet toe verplicht ben.

Wanneer ik samenwerk met andere bedrijven die jouw gegevens verwerken in het kader van RomyVeul.nl, dan heb ik daarvoor een bewerkersovereenkomst met die partij gesloten. Deze bedrijven garanderen met die overeenkomst dat zij jouw gegevens net zo goed beveiligen en er net zo vertrouwelijk mee omgaan als ik doe op RomyVeul.nl.

Bedrijven met wie een verwerkersovereenkomst is gesloten, zijn:

  • Google (VS): de ontwikkelaar van Google Analytics, waarmee ik mijn bezoekersstatistieken bijhoud;
  • Antagonist (NL): het bedrijf dat de hosting van RomyVeul.nl verzorgt;
  • Askimet: de toepassing die RomyVeul.nl beschermt tegen SPAM-reacties

Gebruik van cookies

RomyVeul.nl maakt gebruik van cookies. Geen koekje bij de koffie, maar kleine tekstbestanden die bij je eerste bezoek aan deze site worden opgeslagen in de browser van je apparaat. Deze cookies verzamelen informatie over gegevens die je eerder hebt ingevuld en over je ingestelde voorkeuren.

Functionele cookies zorgen ervoor dat Vaker Vrolijk goed werkt. Hiermee worden bijvoorbeeld je gebruikersnaam en e-mailadres of je voorkeursinstellingen op mijn site onthouden. Dat is bedoeld voor jouw eigen gemak. Cookies voor inloggen zijn 2 dagen geldig; cookies voor je voorkeursinstellingen zijn 1 jaar geldig.

Bij je eerste bezoek aan RomyVeul.nl word je geïnformeerd over de cookies. In een cookiemelding onderaan deze site wordt om je toestemming gevraagd om deze cookies te plaatsen. Nadat je de cookies hebt geaccepteerd, slaat mijn site hiervoor een tijdelijke cookie op. Die cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt weggegooid zodra je je browser sluit.

Wil je e helemaal afmelden voor cookies? Dan kun je je browser op zo’n manier instellen dat deze geen cookies meer opslaat of kun je alle eerder opgeslagen informatie via je browserinstellingen verwijderen.

Cookies door andere bedrijven

Naast deze functionele cookies, maakt RomyVeul.nl ook gebruik van cookies die door andere bedrijven en diensten worden geplaatst. Enkele bedrijven bij wie ik diensten afneem, maken gebruik van analytische cookies. Deze cookies slaan gegevens op over je surfgedrag op RomyVeul.nl.

  • Google Analytics (onderdeel van Google, VS). Met Google Analytics meet ik mijn bezoekersstatistieken. Ik bekijk bijvoorbeeld hoeveel mensen mijn site bezoeken en welke pagina’s het beste worden bekeken. Daarvoor verzamelt Google Analytics (anoniem!) gegevens van mijn bezoekers. Deze cookies worden 14 maanden bewaard volgens het privacybeleid van Google. Ik heb een bewerkersovereenkomst met Google gesloten en deel geen gebruikers over het gebruik van mijn site met Google. Ook wordt je IP-adres door mijn instellingen niet in zijn geheel geregistreerd.
  • WordPress.com. Deze site verzamelt gegevens waarmee ik kan zien hoe vaak Vaker Vrolijk bezocht wordt. De cookies voor deze dienst worden 347 dagen bewaard op de servers van WordPress. Het privacybeleid van Automattic, waarvan WordPress onderdeel is, kun je hier lezen.


Verder gebruikt deze site trackingcookies voor bijvoorbeeld het linken met sociale media. Het gaat daarbij om cookies van de volgende bedrijven:

  • Facebook, Twitter en Pinterest. Onderaan elk blogartikel op RomyVeul.nl vind je knoppen waarmee je een artikel kunt delen op Facebook, Twitter en Pinterest. Dit is mogelijk doordat de bedrijven achter deze sociale media gegevens van jou opslaan zodra je een bericht deelt. Hierbij geldt het privacybeleid van Facebook, Twitter en Pinterest. Je cookies worden opgeslagen zolang Facebook, Twitter en Pinterest je gegevens gebruiken of totdat jij zelf de cookies verwijdert.

Je kunt de cookies die deze bedrijven gebruiken, altijd verwijderen in je browser.

Wil je je gegevens inzien, aanpassen of verwijderen?

Dankzij de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) heb je verschillende rechten met betrekking tot jouw gegevens:

  • het recht om je persoonsgegevens in te zien, aan te passen of te verwijderen;
  • het recht om je toestemming voor verwerking van je gegevens in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van je gegevens door RomyVeul.nl;
  • het recht om de gegevens die RomyVeul.nl van jou verwerkt, op te vragen.


Wil je een beroep doen op een van deze rechten? Dan kun je je verzoek daarvoor sturen naar contact@romyveul.nl. Ik zal daar zo snel mogelijk (in ieder geval binnen 4 weken) op reageren.

Let op: wettelijk gezien mag ik je alleen inzage in je persoonsgegevens geven als je me een kopie van je identiteitsbewijs laat zien. Dan weet ik zeker dat jij degene bent die het verzoek indient. Maak in deze kopie van van je paspoort je pasfoto, de strook met nummers onderaan, je paspoortnummer en je BSN onzichtbaar. Bijvoorbeeld door in Paint een zwarte streep toe te voegen.

Als je van mening bent dat jouw privacyrechten geschonden zijn, dan kun je hiervoor een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Gebruik van links naar andere sites

Op RomyVeul.nl staan enkele links naar websites van derden of naar diensten die ik niet zelf beheer. Als je op zo’n link klikt, dan geldt op die site de privacyverklaring van de site zelf. Ik ben dus niet verantwoordelijk voor de inhoud, het privacybeleid of de praktijken van websites of diensten van derden.

Ik ben er niet voor aansprakelijk of verantwoordelijk als er eventueel sprake is van schade of verlies doordat je de inhoud, goederen op diensten op deze andere websites gebruikt of vertrouwt.

Beveiliging van je persoonsgegevens

Uiteraard doe ik er alles aan om jouw gegevens te beschermen. Niet alleen ga ik zorgvuldig met je gegevens om, maar ook gebruik ik een beveiligde internetverbinding (te herkennen aan https:// of het slotje in de browser van deze site) voor RomyVeul.nl.

Vragen?

Heb je een vraag over je privacy op RomyVeul.nl? Of wil je een verzoek indienen voor wijziging of verwijdering van je gegevens? Stuur dan een e-mail naar info@romyveul.nl. Dan kan ik je vraag beantwoorden of (op jouw verzoek) je gegevens verwijderen of wijzigen.

Deze privacyverklaring is voor het laatst geüpdatet op 13 november 2019. Ik kan de privacyverklaring op ieder moment wijzigen. Daarom raad ik je aan om deze privacyverklaring regelmatig te checken.