Over mij

Romy Veul

Romy Veul. Aangenaam. Ik ben de teksttovenaar, het woordenwonder en de taalfanaat – of hoe je het ook wilt noemen – achter deze site. Oftewel, een tekstschrijver in hart en nieren. Ik ben 26 lentes jong en je kunt mij uittekenen in kleurrijke blazers én met een toetsenbord voor mijn neus. Want ja, schrijven is nogal mijn ding.

Mijn voorliefde voor taal en schrijven loopt als een rode draad door mijn leven. Ik begon al op jonge leeftijd met het schrijven van verhalen. Ook raakte ik al vroeg besmet met het rode-penvirus. Nog steeds heb ik doorkrasneigingen als ik op een menukaart een d/t-fout of een spatie te veel ontdek. Gefascineerd door taal en schrijven volgde ik de studie Nederlandse Taal & Cultuur. Daarna rondde ik de Research Master Taalwetenschappen af.

Sinds ik mijn masterdiploma op zak heb, doe ik wat ik het liefste doe: mensen en bedrijven blij maken met rake teksten. Dit heb ik eerst meerdere jaren fulltime in loondienst gedaan en via mijn eigen blog Vaker Vrolijk, maar sinds 2018 run ik mijn eigen tekstbureau. De ene dag redigeer ik artikelen over hypotheken, de andere dag schrijf ik mooie webteksten voor een marketingbureau, en weer een andere dag lever ik een tijdschriftartikel aan. Blijer kun je mij niet maken.


Mijn missie

Mijn missie als tekstschrijver?

Laten zien dat geen boodschap te moeilijk is om makkelijk te maken.

We kennen allemaal wel de onbegrijpelijke belastingbrieven of juridische teksten waar je geen touw aan kunt vastknopen. “Zo zijn die teksten nu eenmaal”, krijg ik weleens te horen. Maar nee, daar geloof ik niet in. Ik ben ervan overtuigd dat elke boodschap begrijpelijk op papier te zetten is. En dat je daar ook het meeste mee bereikt.

Heb jij geen idee hoe jij de ronddolende woorden in je hoofd tot een goed lopende tekst kunt samenvoegen?
Geen nood. Dat is waar ik opdrachtgevers bij help.


In steekwoorden


Lost graag WOORDzaken op.

Vrolijk, enthousiast en energiek.

Doorzetter die gaat voor haar doelen (iets met een stip op de horizon).

Houdt van foute woordgrappen.

Gek op kleur.

Hangt de creabea uit, zowel met woorden als met schaar en papier.

Deelt haar thuiskantoor met haar lieftallige katlega a.k.a. huiskat Pippa.

Gelooft dat tekst vaak een stuk makkelijker kan. En helpt daar graag bij!

VOor wie schrijf ik zoal?

Mijn opdrachtgevers variëren van grote bedrijven tot ambitieuze zzp-ers. Van hypotheekbemiddelaar tot coachingspraktijk. En van acupuncturist tot websitebouwer. Wat zij gemeen hebben? Ze geloven in de kracht van heldere taal en weten dat je met goede teksten veel kunt bereiken.

Opdrachtgevers voor wie ik eerder rake teksten mocht schrijven, zijn onder andere bedrijven als Van Bruggen Adviesgroep, Hypotheek.nl en Achmea. Ondernemers die ik met veel plezier van mooie teksten mocht voorzien, zijn bijvoorbeeld AM Producties, Bruche, EB Academy en Stichting Budgetcafé. Verder schrijf ik teksten voor verschillende marketingbureaus. Bekijk mijn portfolio voor een greep uit mijn werk.

Mijn hart gaat vooral sneller kloppen van tekstuele uitdagingen. Van die teksten waarvan jij denkt “Hoe maak ik daar nu een aansprekend geheel van?”. Geloof me: er zijn mensen die dat écht leuk vinden om te doen. Ik dus! Bij mij is jouw boodschap in goede handen.

Wanneer ik niet aan het schrijven ben voor opdrachtgevers, deel ik graag mijn eigen hersenspinsels op mijn blog Vaker Vrolijk. De artikelen op mijn blog variëren van luchtige lijstjes tot diepzinnige nadenkers en van grappige anekdotes tot handige planningtips. Dat alles met een vleugje kleur, een toefje humor en vooral een flinke dosis positiviteit.

Op zoek naar de juiste woorden? Ik help je graag!

Je hoeft niet eindeloos te zoeken naar de juiste woorden om jouw tekst op papier te zetten. Als tekstschrijver doe ik niets liever dan die woorden voor jou te vinden. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Of heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact met me op.