Diensten

Een woordenwonder, teksttovenaar en een taalneuroot in hart en nieren. Dat is wie ik ben. Maar tekstschrijver en redacteur dekt toch wel het meest de lading. Mijn naam is Romy Veul en ik help jou om jouw boodschap op papier te zetten. En dan bedoel ik niet zomaar jouw ideeën uitschrijven. Ik help jou aan een tekst met woorden die écht werken. Woorden die passen bij jou en je doelgroep.

Ik help jou de woorden vinden

Steek je je energie liever in andere zaken dan in tekstschrijven?
Zoek je een creatieve tekst die mensen écht aanspreekt?
Wil je dat jouw bestaande tekst nóg beter wordt?
Of kun je wel wat (schrijf)hulp gebruiken?

Gefeliciteerd! Dan ben je bij mij aan het juiste adres.
Ik kan jouw boodschap omtoveren tot een foutloze tekst die werkt. Online of op papier. Ik luister kritisch naar wat jij wilt vertellen en maak daar een tekst van die jou en je doelgroep verrast. Heb je alleen een extra paar ogen nodig? Goed nieuws. Ook redigeren is iets wat ik met veel plezier doe. Geen typefout, kromme zin of verhaspeling blijft mijn rode pen bespaard.

Waar kan ik jou bij helpen?

CREATIEF SCHRIJVEN

Je wilt niet zomaar een tekst. Je wilt een tekst die verrast, aanspreekt en misschien zelfs raakt. En die ook nog eens prettig wegleest. Goed nieuws: ik schrijf met liefde de column, het artikel of de blog die jij zoekt. Ik zorg voor een verfrissende tekst waarin eens niet met clichés wordt gestrooid. Op basis van jouw briefing ga ik aan de slag met een tekst waar jij blij van wordt. En je doelgroep ook natuurlijk.

Zakelijke teksten

Een zakelijke tekst op papier zetten? Ik word er blij van! Ik help je om de inhoud van je flyer, nieuwsbrief, whitepaper, webtekst of andere copy op een begrijpelijke en aansprekende manier te verwoorden. Geen boodschap is voor mij te moeilijk om makkelijk te maken. Of het nu gaat om een formele boodschap of om een tekst die wel een vleugje humor kan gebruiken – ik ben de B1-schrijver die jij zoekt.

online teksten

Een website valt of staat bij goede teksten. En daar help ik jou bij. Als ervaren tekstschrijver voor online teksten giet ik jouw boodschap in het juiste jasje. Ik ga met je in gesprek over wat jij wilt uitdragen. Daarna maak ik van jouw boodschap een pakkende tekst met heldere koppen en een duidelijke call-to-action. Dat natuurlijk altijd met oog voor jouw doelgroep. Zodat jij bezoekers op de juiste manier aanspreekt.

Ghostwriting

Kom je zelf niet aan schrijven toe? Of heb je wat hulp nodig om je boodschap op papier te zetten? Ook daarvoor kun je mij inschakelen. Als ghostwriter kruip ik in jouw huid en weet ik de juiste woorden te vinden. Zodat er op tijd een tekst ligt die past bij wat jij voor ogen had. Liever alleen wat tekstadvies of handige tips, waarmee je alsnog zelf verder kunt? Ook dat kan! Ik adviseer je graag.

Redigeren

Twijfel je of je boodschap goed uit de verf komt? Als redacteur help ik jou aan een foutloze en prettig leesbare tekst. Niet alleen zet ik de welbekende d’s en t’s goed en haal ik overbodige spaties weg. Ook werp ik een kritische blik op je alinea-indeling, formuleringen en tone of voice. Ik zet voor jou de puntjes op de ‘i’ met maar één doel: een geweldige tekst die de doelgroep aanspreekt.

Mijn portfolio

Natuurlijk ben je niet zomaar overtuigd dat ik jóuw tekstschrijver of redacteur ben. Pak er een kop koffie of thee bij en bekijk rustig mijn portfolio. Daar geef ik je een inkijkje in een aantal teksten die ik eerder heb geschreven.

Mag ik jouw woorden op papier zetten?

Kun jij wel wat hulp gebruiken op het gebied van tekst of taal? Zoek je iemand die jouw boodschap kan vertalen naar een leesbare tekst? Of heb je een andere vraag? Stuur me hieronder een bericht of mail naar contact@romyveul.nl. Dan bespreek ik graag met je wat ik voor je kan betekenen.